22 september 2023
19:00

Kvarnsvedens GOIF IK

Referat: Hofors HC - Kvarnsvedens GOIF IK

Kvällens motstånd bestod av Kvarnsvedens GoIF som normalt huserar i division tre Dalarna. En chans för Steelers att visa att de kan föra en match då de på förhand är favoriter. Första perioden var tyvärr riktigt dålig och Hofors faller ner i Kvarnsvedens tempo och det blir mycket "Haiwaii hockey". Spelet från hemmalaget är ofokuserat och det är mycket passningar bakom ryggen, chanspuckar som slängs iväg. Hofors vinner perioden med 2--0 enbart på grund av ett riktigt felpass i egen zon som snappas upp av Vincent Westman och ensam med målvakten gör han inget misstag samt en individuell prestation av Gustav Nordström som är starkare än sin back som han möter och tar sig in framför mål och sätter pucken i nät precis före pausen. Kvarnsveden vinner skotten med 10-6 och det är en period vi helst glömmer.

Andra perioden fortsätter lite i samma anda där det inte är någon riktig struktur på hemmalagets spel och chanserna ser ut att uppkomma pga slumpen eller misstag från motståndarnas sida. Kvarnsveden bjuds på en del chanser men saknar skärpan framför mål När vi möter bättre lag framöver kommer vi att straffas på ett helt annat sätt så det är något som behöver slipas på. Kvarnsveden mattas dock vartefter matchen går och chanserna blir klarare för Hofors och målen börjar trilla in. Nye Gabriel Davis får göra sitt första mål i Hoforströjan fri mitti "slottet" efter ett fint pass från junioren Wilgot Heldevik-Klein. Sedan kliver backen Isak Hultman in i handlingen och klämmer in två mål varav ett backskott där målvakten i Kvarnsveden inte ser någonting. Ställningen efter tredje perioden är 5-0 och matchen känns avgjord.

I tredje perioden så tröttnar Kvarnsveden ytterligare och drar på några utvisningar som Hofors utnyttjar. Efter en lång mållös inledning så trillar målen in i snabb takt runt 10 minuter in i perioden och Kvarnsveden tar time out men utan något större resultat. Mål trillar in från "Mr HHC" Linus Hedström, Endijs Esenvalds och trollgubben Isak Hansson Johansson samt Daniil Kulikov innan slutresultatet fastställdes av Jegor Romanov fyra sekunder innan slutsignalen.

Sammanfattningsvis är det svårt att dra några växlar på den här matchen då motståndet var för svagt. Hofors har dock svårt att föra matchen genom ett strukturerar spel med en tydlig spelidé. Första perioden är riktigt dålig. Steelers vinner matchen enkelt på grund av större individuell skicklighet på varje position egentligen. Roligt att Rostislav Efremov får hålla nollan i sin första A-lagsmatch på hemmaplan. Nästa fredag väntar ett mycket tuffare motstånd i form av Avesta BK som enkelt slog Steelers hemma i onsdags. Blir en riktig holmgång i Hofors Isall nästa fredag. Väl mött då.

Hofors HC - Kvarnsvedens GoIF 10-0 (2-0, 3-0, 5-0)

Första perioden: 1-0 (9.36) Vincent Westman, 2-0 (19.57) Gustav Nordström (Vincent Westman/Fabian Lööf)

Andra perioden: 3-0 (2.57) Gabriel Davis (Wilgot Heldevik-Klein), 4-0 (13.15) Isak Hultman (Daniil Kulikov), 5-0 (18.55) Isak Hultman (Isak Hansson-Johansson/Linus Hedström)

Tredje perioden: 6-0 (10.27) Linus Hedström, 7-0 (10.49) Endijs Esenvalds (Gabriel Davis), 8-0 (12.00) Isak Hansson-Johansson (Linus Hedström/Isak Hultman), 9-0 (14.54) Daniil Kulikov (Isak Hansson-Johansson, Linus Hedström), 10-0 (19.56) Jegor Romanov (Isak Hansson-Johansson/Roberts Vorona).

Utvisningar: Hofors HC: 4x2 Kvarnsveden: 3x2